Over mij

Mijn naam is Huguette, gehuwd, moeder van twee volwassen kinderen en baasje van twee cockers.


Al mijn hele leven ben ik creatief bezig met allerhande materialen en  toen ik tien jaar geleden deeltijds ging werken, had ik de kans me meer te gaan verdiepen in die hobby’s. 


Ik volgde twee jaar kunstacademie en enkele leerrijke workshops om allerlei creatieve technieken uit te proberen. Ook volgde ik een opleiding edelsmid bij Syntra Tongeren. Tijdens een pauze van die opleiding liep ik door de gang en zag ik een paar dames met vuur bezig. Ik was meteen heel nieuwsgierig naar wat zij daar maakten… Het was werkelijk spectaculair om te zien hoe zij met glas bezig waren, en dat wilde ik dus ook gaan doen. Zo begon ik ook met het maken van glasjuwelen en ik ben er nooit meer mee gestopt.


Toen ik een tweetal jaar geleden met pensioen ging, had ik alle tijd om me volledig creatief te ontplooien. Ik volgde verschillende opleidingen en workshops, waaronder de workshop keramiek, waar ik mij ook totaal in kon uitleven.

‚Äč

in het begin maakte ik  enkel spullen voor mezelf, maar vrienden vonden mijn werk mooi en vroegen of ik voor hen ook wat wilde maken. Zo ontstond het idee om een webshop te starten, Ik heb nu zelf een atelier, met twee brandplaatsen, waar ik naast het verkopen van mijn werk ook beginnerscursus geef aan mensen die zich hierin willen verdiepen.